Jobb som frivillig Hele vår organisasjon er basert på frivillig innsats
Det er utrolig mange oppgaver som utføres hos oss. Alt fra innfanging av katt, kjøring hit og dit, administrasjon og papirarbeid, markedsføring i sosiale medier, kontakt med fosterhjem til vakter på hjelpesenteret.
Frivillig arbeid dreier seg mye om inntektsgivende arbeid, som stand på kjøpesenter og messer, loppemarked og salg av kalender, klær og handlenett. Vi har deltatt på julemesse, Tverlandsmessa og Bertnesdagan.
Vi produserer vår egen kalender som selges på Facebook og ved flere utsalgssteder i Bodø.
I tillegg kan det dreie seg om vakter på hjelpesenteret vårt, innfanging av dyr, kjøring og henting av utstyr, katter som skal til veterinær, eller andre situasjoner hvor det er behov for noen med sertifikat og bil.
Vi har forskjellige smågrupper innenfor Dyrebeskyttelsen Bodø, og her følger litt info om de forskjellige gruppene:
- Fosterhjem
- Kattegruppa
- Hundegruppa
- Smådyrgruppe
- Inntektsgivende arbeid
- Barn og unge
Gruppe for inntektsgivende arbeid
Denne gruppen er svært viktig for avdelingen. Uten inntekter har vi ingen mulighet til å redde dyr. Å drive dyrevern er en kostbar affære, så inntekter er viktig for å kunne gi dyrene det de trenger av veterinærhjelp, mat, sand o.l.
Det er utarbeidet et eget hefte med ideer til inntektskilder fra Dyrebeskyttelsen Norge som kan brukes som idébank. Det er viktig at ting blir planlagt godt, så vi håper å få med noen ordensmennesker i denne gruppen.
Denne gruppen passer også for de som har en nokså travel tidsplan, da man kan delta når man har tid.
Har du lyst til å bidra?
Fyll ut skjema på bunnen av siden.
Barn og unge
For å sikre en god fremtid for dyrene, må vi lære opp de som skal ta over etter oss. Vi ønsker å veilede og inspirere de unge dyrevernere til å bli en stemme for dyrene.
Vi er på utkikk etter mennesker som liker barn, og som ønsker å lære, og lære bort.
Dyredetektivene sommerklubb
Sommeren 2021 skal vi arrangere sommerklubb, som vi gleder oss stort til. Men uten frivillige, er ikke dette prosjektet mulig. Vi trenger mennesker som er tålmodige og omsorgsfulle, og som ønsker å gi litt av seg selv i sommer.
Vi skal i løpet av seks søndager snekre fuglekasser, lage flotte kunstverker, bake hundekjeks og holde hundekafe. Og ikke minst så skal vi lære bort god dyrevelferd. Etter disse ukene skal barna vite hva de skal gjøre om de finner et dyr i nød, hva som er godt hold av kjæledyr, og sitte igjen med gode minner om en fin sommer der de gjorde gode ting for dyrene.
Videre ønsker vi også å holde små arrangement fordelt utover året. Kanskje vi kan lage fuglemat til fuglene i vinter, holde kafeer, lage ting og tang. Det er mange muligheter.
Ønsker du å jobbe med barn og unge, for en bedre fremtid? Her er det mye du kan bidra med.
Kattegruppa
Naturlig nok vil kattegruppen ha katter i fokus. Hjemløse katter er et av de største problemene avdelingene rundt i Norge har i dag. Hjemløshet blant katter er svært utbredt, og vi tror at dette har mye å gjøre med kattens lave status å gjøre.
Hadde kattene ikke blitt gitt bort, men solgt slik som hunder gjerne blir, hadde nok problemet vært kraftig redusert i løpet av kort tid, tror vi. Hadde det vært lovpålagt med ID-merking ville nok også problemet blitt betydelig mindre.
Oppgaver i kattegruppa:
- Holde oversikt over katter som trenger hjelp, og loggføre henvendelser på katter som går ute og er hjemløse.
- Prioritere hvilke katter som skal tas inn og finne fosterhjem til disse.
- Oppfølging av katter som er inne (passe på at de får den veterinærbehandlingen de skal, få inn bilder o.l. til annonsering osv.).
- Sørge for at katter som er funnet blir annonsert.
- Sørge for at katter som skal omplasseres blir annonsert.
- Kattegruppen skal også holde kontakt med fosterhjemmene.
- Innhenting av skadede katter.
Det er også en del papirarbeid i kattegruppen. Det er viktig at man har en total oversikt over kattene man har inne og har hatt inne tidligere. Man må derfor ha krisemottaksjema (som fylles ut av fosterhjemmene med informasjon om kattene), overdragelseskontrakt (dersom katten kommer fra en privatperson i forbindelse med en dyrevernssak), omplasseringskontrakt (som signeres når kattene blir adoptert bort), og det er viktig at man har et kattearkiv slik at man kan se hvor mange katter man har hatt inne, hvor de kom fra og hva som har skjedd med dem.
Hundegruppa
Hundegruppen har heldigvis ikke like mye å gjøre som kattegruppen. Det er færre hunder som trenger hjelp, men de hundene som kommer inn krever ofte litt mer enn en katt.
Når man får inn en hund er det ofte i forbindelse med en dyrevernssak. Det er da viktig at man ser ann hunden og at man får omplassert rett hund til rett hjem.
Oppgaver i hundegruppa:
- Vurdere hvilke hunder som kan tas inn, og hvor de skal plasseres i fosterhjem.
- Holde god kontakt med fosterhjemmene slik at man får en god vurdering av hunden.
- Få inn bilder o.l. av hunden til annonsering.
- Holde oversikt over hundene som er inne og som har vært inne. Det er viktig at det er papirer på hundene, på samme måte som i kattegruppen.
- Sørge for at hundene får nødvendige veterinærtimer.
- Følge opp eventuell sykdom.