Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Nyttig info om dyrehold - ting å tenke på før du anskaffer dyr

Nyttig info om dyrehold

Før man skaffer seg dyr er det en del ting man må tenke igjennom. Dyr skal ikke anskaffes på impuls, og burde heller ikke gis i gave! Vi omplasserer dyr til mennesker som vi tror kan gi dem et varig og kjærlig hjem. Her kommer en liten liste over ting som kan være greie å tenkte på før en skaffer seg en ny liten venn.

 

Kastrering

Noen dyr har ikke godt av kastrering, for eksempel hunder, mens andre dyr kan bli både rensligere og rolige av å kastreres, for eksempel kanin. Katter som blir omplasserte gjennom Dyrebeskyttelsen Norge Bodø er kastrerte, og vi oppfordrer alle katteeiere som ikke driver med rasekattoppdrett å gjøre det samme. Obs: Katter som er kastrerte bør ha spesialfor, noe som kan koste litt mer enn «vanlig» for. Men har en ikke penger til å kjøpe dyret sitt godt for har en heller ikke råd til å ha dyr.

Se også www.kastrering.no

 

Id-chip

En id-chip er en liten brikke som blir satt under dyrets hud. Denne bærer kontaktinfo om dyrets eier. Dyrebeskyttelsen, politiet og veterinær har chipleser. Alle dyr som blir omplassert av Dyrebeskyttelsen Norge Bodø er id-chippet og blir registrert på sin nye eier.

 

Forsikring

En god forsikring er smart å ha. Disse koster litt penger, men skulle uhellet være ute er det bedre å betale 500 kroner i egenandel enn å måtte punge ut med flere tusen. Agria har spesialisert seg på forsikring av dyr, og ellers har alle forsikringsselskaper forsikringsavtaler på kjæledyr. Er katten din chippet får du som regel billigere forsikring.

 

Allergi

Før du anskaffer deg dyr kan det være lurt å låne samme dyretype fra noen for å sjekke om du eller noen i din familie reagerer på dyret. Husk også å sjekke deg for høyallergi om du tenker på å skaffe deg kanin.

 

Eiers sykdom

Har du noen som kan ta vare på dyret ditt om du skulle bli syk? Uforutsette ting kan skje, og da er det lurt å ha en kriseplan på lur.

Ferie

Har du noen som kan passe dyret ditt når du er på ferie? Ting kan skje med dyret ditt når du er ute og reiser, og det trenger derfor tilsyn og stell. Kaniner er eksempel på dyr som kan gå fra tilsynelatende friske til kjempesyke på bare noen timer, og da holder det ikke at den har mat nok til tre dager i buret sitt.

 

Flytting

Har du tatt høyde for at du skal kunne ta med deg dyret ditt om du skulle flytte i fremtiden? Det er lett å gjøre en innekatt om til utekatt, men svært vanskelig å gjøre en utekatt om til innekatt. Er det lov å ha dyr i bygget du bor i?

 

Endring i familiesituasjon

Er du forberedt på å ha dyret med deg om det skjer familieforøkelse eller om du skulle gjøre det slutt med kjæresten?

 

Dyrets levetid

Katter og hunder kan leve over ti år. Kaniner opp mot åtte. Er du innstilt på å ha dyret med deg så lenge?

 

Faglig viten

Faglitteratur om dyr finnes i haugevis. Du bør lese deg opp på dyret du ønsker å anskaffe deg sånn at dere slipper uhyggelige overraskelser.

Wholesale Jerseys Paypal NFL Jerseys 2014 Wholesale Jerseys Paypal Wholesale Jerseys Paypal Cheap Jerseys Paypal Wholesale Jerseys From China Wholesale Jerseys China NHL Jerseys Cheap MLB Jerseys Cheap MLB Jerseys China Michael Kors Factory Online NBA Jerseys Wholesale Official NFL Jerseys Online Hockey Jerseys