Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Hvordan vi jobber

Dyrebeskyttelsen Norge Bodø (DBNB) er en frivillig organisasjon som jobber for å hjelpe dyr i nød. De fleste dyrene vi hjelper er katter, men vi får også henvendelser om hunder, kaniner, pinnsvin og andre dyr. Vårt arbeid er ulønnet og basert på 100% frivillig innsats. Frivillige som gir av sin tid, sin energi og sitt liv for å hjelpe dyrene. Om det er lørdagskveld, ferie, julaften eller påskeaften spiller ingen rolle, vi stiller opp om situasjonen krever det.

Men hva gjør vi egentlig?

Siden vi i all hovedsak jobber med katt, følger et eksempel fra katteverden vår.

Mange er medtatte, slitne og syke når de kommer til oss, derfor trenger de veterinærhjelp. Dette er noe som er meget kostbart. Derfor er inntektsarbeid den viktigste jobben vi gjør, slik at dyrene våre kan få den hjelpen de trenger. Det er mange frivillige som gjør en innsats med dette arbeidet. I tillegg har vi betalende medlemmer, grasrotandel samt private donasjoner. Les mer om hvordan du kan støtte oss økonomisk her.

Våre oppgaver er svært varierende. Jobben som gjøres er omfattende, og enormt tidkrevende. En ting er antallet dyr, men har du noen gang tenkt over hva som faktisk ligger bak hvert enkelt dyr? Kort fortalt ringer telefonen, gjerne en fredagskveld. Nok et dyr i nød. Frivillige mobiliserer for å finne et fosterhjem. Når plassen er funnet må noen hente inn dyret, ofte må sjåfør ordnes. Kanskje krever dyret øyeblikkelig hjelp av en veterinær – selv om klokken måtte være aldri så mye.

Så må dyret tas med til stedet der det skal være. Det må gjøre en vurdering av hvilken type fôr dyret skal ha, og eventuell medisinsk behandling. Det må tas bilde av dyr som er funnet ute slik at de kan annonseres. Annonsering gjennomføres og den dystre statistikken tilsier at ingen savner dyret. Kanskje trenger dyret mer veterinærbehandling underveis, i tillegg til at mange trenger sosialisering så vel som kos, mat, tømming av do, turer og lignende.

Dyret skal så igjennom rutinemessig veterinærbehandling. Det vil si helsesjekk, vaksine, id-merking og kastrering av for eksempel katt. Time må bookes, sjåfør må på plass og dyret må følges opp i etterkant. Så er dyret endelig klar for nytt hjem. Annonse lages og vi må så finne akkurat det hjemmet som passer for akkurat dette dyret. Kun det beste er godt nok for dyrene våre, som kanskje har litt ekstra i bagasjen fra før. Samtaler med nye adoptivfamilier er viktig. Når riktig hjem er funnet skal kontrakt skrives, og dyret skal reise.

Med over hundre dyr innom i løpet av året, som alle skal ha husrom, mat, veterinærhjelp, og så videre i permanent hjem sitter vi med et betydelig dyrearkiv og mange mennesker som tar hver sin del av oppfølging, alt ved siden av jobb og familieliv.

Det vi ønsker oss enda mer tid til er holdningsskapende arbeid. Slik at flere kastrerer og id-merker dyrene sine. Ikke minst ønsker vi å skape gode holdninger når det gjelder å skaffe seg et kjæledyr. Det bør være gjennomtenkt og dyret bør få være en naturlig del av familien i de årene det lever.

Vi er ikke et omplasseringsbyrå for private katter. Men vi kan bistå deg med tips og råd for hvordan og hvor du kan omplassere selv.

Vi har også side på Facebook, om du vil følge oss der:

 

 

Det finnes ikke villkatter i Norge, men tusenvis av husløse tamkatter.
Wholesale Jerseys Paypal NFL Jerseys 2014 Wholesale Jerseys Paypal Wholesale Jerseys Paypal Cheap Jerseys Paypal Wholesale Jerseys From China Wholesale Jerseys China NHL Jerseys Cheap MLB Jerseys Cheap MLB Jerseys China Michael Kors Factory Online NBA Jerseys Wholesale Official NFL Jerseys Online Hockey Jerseys