Dyrevennlige produkter

Et av våre innsatsområder i Dyrebeskyttelsen Norge Bodø er å bedre vilkårene for produksjonsdyr, samt jobbe mot dyretesting av ulike produkter. God dyrevelferd er naturligvis svært viktig for oss, og vi ønsker å øke bevisstheten i forhold til dyrevennlige produkter og hvordan du som forbruker kan bidra til dette. Hver dag står vi ovenfor valg som kan bidra til å leve mer dyre- og miljøvennlig, og det er viktig at vi som forbrukere tar gode valg med tanke på dette.

MAT
I Bodø blir utvalget større og større for hver dag som går, og de fleste dagligvarebutikker har et godt utvalg av vegetar- og veganprodukter. Utvalget kan likevel bli mye bedre. Så lenge vi kjøper varene gir vi en stemme, og behovet hos leverandøren stiger. Vi har en enorm innflytelse på verden rundt oss, og det er verdt å tenke på. Coop og Eurospar har kommet veldig godt i gang, og nå er Rema1000 hakk i hæl. Dette viser seg å være noe butikkene konkurrerer i, og det synes vi er fantastisk.  Her finner du merker som; Alpro, Oatly, Hälsans kök, Anamma og mange flere. Det er et godt utvalg av melk, smør, ost og kjøtterstatning. Helsekostbutikker har også et bra utvalg av produkter. Omtrent alle restauranter og kafeer har nå ett eller flere vegetarisk og/eller veganske valg på menyen.

PRODUKTER
Når vi snakker om dyrevennlige produkter, snakker vi om produkter som ikke inneholder animalske produkter og som ikke er testet på dyr. Det være seg sminke, såpe, shampoo eller lignende. Dette kan du også lese mere om på dyrevern.no. Det skjer også veldig mye på denne fronten. Stadig flere merkevarer slutter å teste på dyr. Av de vanligste i våre butikker, har du; Define, Klar, Sterilan, Zalo og Jiff, bare for å nevne noen. Apotek1 har en hel serie produkter som ikke er testet på dyr, og det samme har Boots. Alle egenproduserte produkter fra for eksempel Coop og Rema 1000 er ikke testet på dyr, og Bodyshop har ingen produkter som er testet på dyr.

Du kan også laste ned en app som heter «dyretestet». Da søker du enkelt og greit opp merket når du er i butikken, og får vite om denne varen er testet på dyr eller ikke.

KLÆR
Dyrevennlige klær er klær som ikke inneholder skinn, pels, ull, silke osv. Dette er heldigvis lett å velge bort i butikken.

Dersom du ønsker å lære mer om dette kan du gå inn på Dyrevernalliansen sin side, dyrevern.no. Der finner du en god oversikt over dyrevennlig mat og andre produkter. Vi anbefaler også at du leser Dyrebeskyttelsens etiske plattform på https://www.dyrebeskyttelsen.no/etisk-plattform/.