Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Dyr til adopsjon - Adopter en ny venn

Adopter en ny følgesvenn

Takk for at du ønsker å adoptere dyr fra oss. Du har kanskje sett en spesiell katt på våre nettsider du mener du kan gi et perfekt hjem, men les dette først.
 
Forespørsler om adopsjon behandles kun per mail – ikke via Messenger/Facebook eller på andre måter.
 
Vi adopterer etter prinsippet «rett katt til rett hjem». Det er altså den enkelte katts behov som kommer først når nytt hjem skal velges. Mail behandles ikke etter «først til mølla»-prinsippet, men ut fra hvordan du presentere ditt hjem for oss. Vi kjenner våre dyr, nå må vi bli kjent med deg.
 
Vi foreslår en katt og du blir satt i kontakt med fosterhjemmet for besøk dersom du ønsker det. Signering av adopsjonskontrakt. og henting av pus, avtales nærmere med adopsjonsansvarlig i denne prosessen.
 
Ingen katter er «vanlig katt». Etter så mange år med erfaringer vet vi at katt og hjem må passe sammen, på kattens premisser, ellers risikerer vi å få katten i retur fordi ny eier mener den har atferdsproblemer. En særs vilter kattunge passer antakelig ikke med små barn, en katt som har levd ute store deler av livet sitt vil ikke nødvendigvis bo sammen med andre katter. Derfor kan det hende vi foreslår en annen katt enn den du først tenkte deg, men det er ikke en «dårligere» katt, tvert imot.
 
Kattene våre har ulik bakgrunn. Mange er født ute under dårlige forhold, noen er forlatt av sin tidligere eier. Kattunger er ofte funnet sammen med forvillet mor og har vært gjennom en temmeprosess i fosterhjem før adopsjon. Vi har ikke «allergivennlige» katter.
 
Ulike forhold vi må ta i betraktning ved adopsjon:
– Er det andre dyr i husholdningen?
– Er det små barn i husholdningen?
– Hvor bor du med tanke på trafikk?
– Kan en innekatt være et alternativ?
– Er allergier avklart?
– Har du tenkt over at pus kan bli 15-20 år gammel og skal ha daglig tilsyn, også når du skal på ferie?
– Hvilken erfaring har du med katt fra før?
 
Skriv en god tekst som raskt viser oss at du/dere ønsker katt fordi den har en egenverdi, og ikke fordi den skal passe inn i interiøret.
 
Vi tar 1500,- kr for katter inntil 7 år og 1000,- kr for katter eldre enn 7 år. Dette dekker deler av våre kostnader for ormekur, kastrering, ID-merking og oppdatert vaksineprogram.
 
Vi anbefaler selvfølgelig at vaksinering følges opp årlig, og at katten forsikres. Det kan fort bli svært dyrt å ha kjæledyr om uhellet skjer.
 
Vi er en frivillig organisasjon, og det kan derfor ta 5-7 dager før du hører fra oss. «Først til mølla» gjelder altså som sagt ikke. Det er innholdet i mailen som avgjør om du rykker fram i køen.
 
Mailadressen er: dyrebeskyttelsen.norge.bodo@gmail.com
 

Adoptere til din gamle mor eller far?

Fra tid til annen får vi henvendelser fra voksne barn som ønsker selskap til mor eller far. Her må det fremkomme i mail at man er klar over at man arver katten dersom mor eller far faller fra i kattens levetid. Kattens ve og vel må følges med av eier og pårørende som besitter oppdatert kunnskap om katt. Mye har skjedd innenfor dyrevern og hva som blir ansett for godt dyrehold siden mor/far var ung. Vi vil i alle tilfeller der godt voksne mennesker ønsker katt, foreslå en voksen katt.
 
Send e-post »

Wholesale Jerseys Paypal NFL Jerseys 2014 Wholesale Jerseys Paypal Wholesale Jerseys Paypal Cheap Jerseys Paypal Wholesale Jerseys From China Wholesale Jerseys China NHL Jerseys Cheap MLB Jerseys Cheap MLB Jerseys China Michael Kors Factory Online NBA Jerseys Wholesale Official NFL Jerseys Online Hockey Jerseys