Sikkerhet og personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Jeg forstår", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Bli frivillig - For at avdelingen skal fungere er vi avhenginge av flinke frivillige som tar i et tak.

For at dyrene skal få hjelp avhenger dette av frivillig innsats. Siden vi ikke har faste sponsorer eller andre tilskudd fra det offentlige, er vi prisgitt hver en krone som kommer inn gjennom frivillig innsats. Her trengs det alltid hjelp og kreativitet.

Frivillig arbeid dreier seg om alt tenkelig inntektsgivende. Fra basarer i gata av ivrige unge, loppemarked samt at vi står på stand. Vi har deltatt på julemesse, Tverlandsmessa og Bertnesdagan. Der selger vi hjemmelagede ting som er donert av mennesker som vil hjelpe. Loddsalg på messer krever premier, og også her er det frivillig innsats som driver premiebordet og salget.
Spontane flaskeinnsamlinger er også noe våre frivillige kan finne på.

Vi produserer vår egen kalender som selges facebook og ved flere utsalgssteder i Bodø.

I tillegg kan det dreie seg om kjøring og henting av utstyr, katter som skal til veterinær eller andre situasjoner hvor det er behov for noen med sertifikat og bil.

Vi har forskjellige smågrupper innenfor Dyrebeskyttelsen Bodø, og her følger litt info om de forskjellige gruppene:

  • Fosterhjem
  • Kattegruppa
  • Hundegruppa
  • Inntektsgivende arbeid

 

Fosterhjem

For å kunne ta inn dyr er avdelingen helt avhengig av at folk åpner hjemmene sine og tar hånd om dyrene. Som fosterhjem er man ansvarlig for det daglige stellet av dyret. Alle utgifter til for, veterinær o. l. dekkes av oss. Vi har også nødvendig utstyr hvis det er behov for det.

Du får også tildelt en kontaktperson i Dyrebeskyttelsen som du kan ringe hvis du har spørsmål, hvis det er noe galt med dyret eller at det er tid for veterinærbesøk. Man sender inn bilder og informasjon om dyret slik at det kan annonseres. For øvrig forholder fosterhjemmene seg til de rutiner som blir satt.

 

Kattegruppa

Naturlig nok vil kattegruppen ha katter i fokus. Hjemløse katter er et av de største problemene avdelingene rundt i Norge har i dag. Hjemløshet blant katter er svært utbredt, og vi tror at dette har mye å gjøre med kattens lave status å gjøre.

Hadde kattene ikke blitt gitt bort, men solgt slik som hunder gjerne blir, hadde nok problemet vært kraftig redusert i løpet av kort tid, tror vi. Hadde det vært lovpålagt med ID-merking ville nok også problemet blitt betydelig mindre.

Oppgaver i kattegruppa:

Holde oversikt over katter som trenger hjelp, og loggføre henvendelser på katter som går ute og er hjemløse.
Prioritere hvilke katter som skal tas inn og finne fosterhjem til disse.
Oppfølging av katter som er inne (passe på at de får den veterinærbehandlingen de skal, få inn bilder o.l. til annonsering osv.).
Sørge for at katter som er funnet blir annonsert.
Sørge for at katter som skal omplasseres blir annonsert.
Kattegruppen skal også holde kontakt med fosterhjemmene.
Innhenting av skadede katter.

Det er også en del papirarbeid i kattegruppen. Det er viktig at man har en total oversikt over kattene man har inne og har hatt inne tidligere. Man må derfor ha krisemottaksjema (som fylles ut av fosterhjemmene med informasjon om kattene), overdragelseskontrakt (dersom katten kommer fra en privatperson i forbindelse med en dyrevernssak), omplasseringskontrakt (som signeres når kattene blir adoptert bort), og det er viktig at man har et kattearkiv slik at man kan se hvor mange katter man har hatt inne, hvor de kom fra og hva som har skjedd med dem.

Hundegruppa

Hundegruppen har heldigvis ikke like mye å gjøre som kattegruppen. Det er færre hunder som trenger hjelp, men de hundene som kommer inn krever ofte litt mer enn en katt.

Når man får inn en hund er det ofte i forbindelse med en dyrevernssak. Det er da viktig at man ser ann hunden og at man får omplassert rett hund til rett hjem.

Oppgaver i hundegruppa:

Vurdere hvilke hunder som kan tas inn, og hvor de skal plasseres i fosterhjem.

  • Holde god kontakt med fosterhjemmene slik at man får en god vurdering av hunden.
  • Få inn bilder o.l. av hunden til annonsering.
  • Holde oversikt over hundene som er inne og som har vært inne. Det er viktig at det er papirer på hundene, på samme måte som i kattegruppen.
  • Sørge for at hundene får nødvendige veterinærtimer.
  • Følge opp eventuell sykdom.

 

Gruppe for inntektsgivende arbeid

Denne gruppen er svært viktig for avdelingen. Uten inntekter har vi ingen mulighet til å redde dyr. Å drive dyrevern er en kostbar affære, så inntekter er viktig for å kunne gi dyrene det de trenger av veterinærhjelp, mat, sand o.l.

Det er utarbeidet et eget hefte med ideer til inntektskilder fra Dyrebeskyttelsen Norge som kan brukes som idébank. Det er viktig at ting blir planlagt godt, så vi håper å få med noen ordensmennesker i denne gruppen.

Denne gruppen passer også for de som har en nokså travel tidsplan, da man kan delta når man har tid.
Har du lyst til å bidra?

Send oss en e-post og fortell litt om deg selv, og hva du kunne tenke deg å jobbe med.

Wholesale Jerseys Paypal NFL Jerseys 2014 Wholesale Jerseys Paypal Wholesale Jerseys Paypal Cheap Jerseys Paypal Wholesale Jerseys From China Wholesale Jerseys China NHL Jerseys Cheap MLB Jerseys Cheap MLB Jerseys China Michael Kors Factory Online NBA Jerseys Wholesale Official NFL Jerseys Online Hockey Jerseys